Ziua internationala a paraliziei cerebrale 2017

Ziua internationala a paraliziei cerebrale 2017

Ziua internationala a paraliziei cerebrale este recunoscuta pe data de 6 Octombrie si este o zi dedicata sensibilizarii crescande fata de paralizia cerebrala si a persoanelor din intreaga lume care sunt afectate de aceasta afectiune.

Paralizia Cerebrala (CP) incepe de la o varsta frageda si este o conditie pe toata durata vietii, fara vindecare curenta. Ea afecteaza mobilitatea si poate duce la afectari legate de vedere, auz, vorbire si invatare.

Ziua internationala a paraliziei cerebrale este o initiativa initiata de organizatiile non-profit care au dorit sa fie vocea persoanelor care sufera de paralizie cerebrala si are urmatoarele obiective:

  • Cresterea gradului de constientizare – multi oameni nu au o idee despre ce este CP. Scopul este de a crea constientizarea publica si de a spune oamenilor ce este cu adevarat aceasta tulburare, de asemenea, pentru a evita stigmatizarea acestor persoane.
  • Educatie – Asigurati-va ca cei cu CP sunt acomodati atunci cand vine vorba de educatie si au acces la oportunitati de invatare.
  • Drepturile civile – asigurarea ca guvernele raspund nevoilor celor afectati de paralizia cerebrala
  • Terapia medicala – asigurarea cercetarii medicale continue a CP
Statistics related to Cerebral Palsy

Ce este paralizia cerebrala? Paralizia cerebrala este o incapacitate care afecteaza miscarea si postura. Este cea mai frecventa dizabilitate fizica din copilarie.