Prevenirea pierderii auzului prin nutritie

Prevenirea pierderii auzului prin nutritie

In mod alarmant, aproape jumatate din toti copiii nascuti – cei care s-au nascut la sfarsitul razboiului mondial 2, aproximativ intre 1946 si 1964, astazi sufera de un anumit grad de pierdere a auzului.

Pierderea auzului poate fi atribuita unui amestec de pierderi de auz conductiv si senzorial.

Conductivitatea si pierderea auzului sensorineural

Conductivitata pierderii auzului se intampla din cauza unor probleme cu, canalul urechii, timpanul sau urechea medie si oasele sale mici (malleus, incus si stapes). Exemple de acest tip de pierdere sunt tumori benigne, ceara de urechi, infectie in canalul urechii, si prezenta trupurilor straine in ureche.

Pierderea senzoriala a auzului se datoreaza unor probleme ale urechii interne, cunoscuta si sub numele de pierderea auzului legata de nerv. Acest lucru se poate datora expunerii la zgomot puternic, traumatism cranian, virus sau boala si imbatranire.

Stiati ca auzul poate fi imbunatatit consumand anumite alimente? Daca cineva are probleme cu auzul sau observa ca auzul nu este la fel de bun ca in trecut, atunci dieta (si / sau suplimentele suplimentare) poate sa detina raspunsul.

Dezechilibrul nutritional in organism este considerat unul dintre factorii care determina pierderea auzului. Studiile au aratat ca pierderea auzului legata de varsta nu se datoreaza niciunei forme de disfunctie mecanica la ureche, ci mai degraba modul in care creierul proceseaza informatii care au ca rezultat reducerea auzului. Aceasta abilitate scade atunci cand cineva are intre 40-50 ani.

Vestea buna este ca varsta si infectia legate de pierderea auzului, pot fi mult imbunatatite, daca nu inversate complet.

Nutrientii care ajuta la prevenirea pierderii auzului

Carotenoizii (astaxantin si vitamina A)

Au fost realizate studii diferite privind eficacitatea vitaminelor pentru a combate pierderea auzului. Unele studii au aratat ca deficitul de vitamina A poate duce la scaderea numarului de celule senzoriale din urechea interna. Aceasta deficienta in primele stadii ale sarcinii poate predispune copii la malformatii ale urechii interne si la pierderea senzoriala a auzului.

Vitamina B9
Vitamina B9 (folat) poate reduce tinnitusul, care se caracterizeaza prin zgomotul cronic al urechii.

Nivelurile de folat se pot ridica prin consumul de legume proaspete, crude si organice cu frunze verzi. Acidul folic este forma sintetica care se gaseste in suplimentele alimentare.

Zinc
Zincul este benefic pentru persoanele care sufera de pierderi bruste de senzoriale ale auzului, avand proprietati antivirale. Poate impiedica replicarea virusilor reci. Zincul are, de asemenea, proprietati de stimulare a imunitatii, permitand corpului sa faca un prim raspuns mai puternic la debutul unei infectii virale.

Cercetarile au aratat ca acei oameni care au primit suplimente de zinc au inregistrat progrese in castigul auzului si un procent mai mare de recuperare.

Zincul se gaseste in alimente cum ar fi carnea de vita si fructe de mare hranite cu iarba, semintele de dovleac, cashews, migdale si spanac.

Magneziu
Magneziul poate imbunatati si pierderea brusca a auzului. Intr-un studiu, 48 % dintre pacientii cu pierderi bruste de senzoriale ale auzului au obtinut o recuperare dupa ce magneziu a fost administrat intravenos in combinatie cu carbogen.

360 de milioane de persoane au o pierdere de auz moderata pana la severa din cauza diferitelor cauze. Se estimeaza ca jumatate din aceste cazuri pot fi evitate.

Protejarea de zgomote puternice este primul pas spre prevenire. Celalalt mod de a recupera este optimizarea aportului de carotenoizi, in special astaxantin, vitamina A, folat, zinc si magneziu.