Ice Bucket Challenge a creat o cale pentru noile tratamente ALS

Ice Bucket Challenge a creat o cale pentru noile tratamente ALS

In 2014, campania Ice Bucket Challenge, o campanie de constientizare si strangere de fonduri pentru scleroza laterala amiotrofica (ALS), a obtinut o masiva evolutie globala, inceputa de Pete Frates, un pacient diagnosticat cu o afectiune care, impreuna cu prietenii sai, a inceput provocarea. a castigat o acoperire semnificativa in mass-media traditionala si a fost tot pe internetul, au participat celebritati cu nume mari, politicieni si capitani ai industriei, alaturi de mii de indivizi din intreaga lume, pana la sfarsitul perioadei de treizeci de zile, iar campania a strans mai mult de 115 milioane de dolari pentru cercetarea ALS.

Astazi, Pete isi continua lupta impotriva bolii dupa ce a fost spitalizat din cauza problemelor care decurg din starea sa. Sprijinul pentru el continua sa vina de pe tot internetul. Contributiile sale la informarea ALS si la finantarea cercetarii nu pot fi supraestimate.

Succesul provocarii cu gheata

Suma ridicata de Provocarea Ice Bucket a fost capabila sa finanteze pe deplin numeroase proiecte de cercetare privind boala. Unul dintre cele mai notabile dintre acestea a fost numit Project MinE, o initiativa bazata pe date, finantata prin donari din partea Challenge Ice Bucket Challenge, precum si capitole ale studiului au condus la identificarea unei gene care a fost asociata cu conditia. Potrivit expertilor medicali, aceasta descoperire a imbunatatit in mod substantial intelegerea cercetatorilor cu privire la mecanismele de boala care in cele din urma ar duce la posibilitati de tratament imbunatatite pentru pacienti suferind de ALS. Toate acestea, pornind de la o mica provocare initiata de Frates si de prietenii sai.

Un tratament recent dezvoltat pentru boala vine sub forma de Radicava (Edaravone), care a fost aprobat de catre Statele Unite Food and Drug Authority doar in Mai 2017. Mecanismul functioneaza prin eliminarea radicalilor liberi care raman neprelucrati de catre organism. Anumiti pacienti cu ALS isi pierd capacitatea de a produce o enzima naturala care elimina radicalii liberi, ceea ce duce la afectarea celulelor si moartea datorata stresului oxidativ. In studiile clinice, medicamentul a produs o reducere considerabila a progresiei disabilitatii pacientilor.

O alta forma de tratament pentru ALS care a castigat tractiune de-a lungul anilor este terapia cu celule stem. Rezultatele unui studiu publicat in JAMA Neurology au indicat ca acest tratament a avut succes in incetinirea progresului ALS intr-un grup mic de pacienti. In ciuda castigurilor obtinute, lupta impotriva ALS ramane o batalie in crestere. Dar, datorita eforturilor lui Pete Frates si a oamenilor de stiinta dedicati intelegerii bolii, ne apropiem de castigarea luptei impotriva ALS.

Unique Access Medical, un lider in furnizarea de proceduri integrative si regenerative pentru diferite afectiuni, ofera un plan cuprinzator de tratament pentru pacientii cu ALS. Tratamentele oferite sunt modificate in functie de nevoile fiecarui pacient. In mod obisnuit, pacientilor cu ALS li se ofera terapie cu celule stem impreuna cu terapia ocupationala, terapia in bazin si fizioterapie.

Numerosi pacienti cu ALS au obtinut progrese mari in urma tratamentelor primite la Unique Access Medical. Jeff Wright, un fost concurent al motocrossului din Irlanda, a fost capabil sa inregistreze o imbunatatire semnificativa in timpul rundei de tratament pe care l-a efectuat in Bangkok. El si-a recapatat intr-o mare masura de capacitate de vorbire, precum si imbunatatiri ale functiilor sale motorii.

Daca doriti sa aflati mai multe despre tratamentul cu celule stem, contactati-ne si echipa noastra de reprezentanti ai pacientului va fi mai mult decat fericita sa va raspunda la orice intrebari pe care le aveti.

 

H/T: Fox NewsStat News