Turismul celulelor stem: oferind speranta pentru tratamentul de la domiciliu

Turismul celulelor stem: oferind speranta pentru tratamentul de la domiciliu

Promisiunea tratamentului sau vindecarea multor boli cronice a dus la mii de pacienti din intreaga lume care calatoresc la nivel international pentru a primi tratamentul cu celule stem, ceea ce a devenit cunoscut sub numele de turismul celulelor stem.

Facilitatile medicale ofera tratamentul cu celule stem pentru tratarea unor afectiuni cum ar fi leziunile coloanei vertebrale, Alzheimer si Parkinson prin introducerea celulelor stem in corpurile pacientilor. Celulele stem se vor dezvolta apoi in tesuturi sau celule noi si vor repara daunele cauzate de boala sau ranire.

Astfel de clinici sunt raspandite in principal in Asia, Europa de Est si America de Sud. Pacientii din Vest – Statele Unite, Europa de Vest si Australia – calatoresc catre aceste facilitati pentru a primi tratament. Principalul motiv pentru aceasta calatorie este ca aprobarea tratamentelor in Est este mai rapida si mai acomodanta decat in tarile occidentale.

Una dintre publicatiile Bloomberg Businessweek a povestit despre un om american care a calatorit in China pentru a primi tratament pentru paralizie cauzata de leziuni severe ale coloanei vertebrale.

Tratamentul cu celule stem pentru leziuni ale maduvei spinarii

Chuck Melton, in varsta de 24 de ani, a suferit un traumatism cranian si o leziune severa a coloanei vertebrale, dupa un accident de scufundare, a ramas paralizat de la piept timp de cinci ani, fara speranta de vindecare in SUA. El s-a decis sa mearga in China pentru a efectua tratamentul cu celule stem.

Lui i-au fost injectate celule stem in coloana sa si a prezentat o imbunatatire semnificativa o saptamana mai tarziu. Doctorii lui au remarcat ca spasmele musculare involuntare din picioare s-au oprit. De asemenea, a fost capabil sa transpire pentru prima data de la accident. Acest lucru i-a permis sa-si petreaca timpul in aer liber fara a-si pune in pericol viata.

La cinci ani dupa tratament, s-ar putea sa nu mai poata merge, insa calitatea vietii sale s-a imbunatatit foarte mult. Inainte de procedura, Melton a spus presei ca spera sa mearga din nou, dar ar fi multumit de orice imbunatatire a starii sale.

Multi cercetatori conventionali ar putea sa se abtina de la optiunile de tratament oferite de institutiile de tratare a celulelor stem din Est pentru lipsa unei cercetari ordonate, dar pentru pacientul a carui durata este limitata, este singura lor speranta. Cu povesti de succes, cum ar fi cea a lui Melton, cercetatorii celulelor stem sunt dispusi sa faca un efort imens.

Cercetatorii au declarat in mod neechivoc ca medicina conventionala nu este singura modalitate de a trata pacientii. S-a observat ca si chiar si unele proceduri cruciale de tratament in medicina moderna au ocolit traseul obisnuit de aprobare. O astfel de procedura este transplantul de inima, a fost adoptat rapid de catre chirurgii cardiologi la nivel mondial (inainte de cercetare ordonata) dupa prima procedura de succes a dr. Christiaan Barnard.