Tratamentul cu celule stem da speranta familiei cu copilul autistic

Tratamentul cu celule stem da speranta familiei cu copilul autistic

Gracie Gregory zambeste sub ochii ei stralucitori si albastri. Merge alaturi de mama sa, si alaturi de sora ei mai mare, Ryleigh.

Doar din privirea lor, este greu de spus ca Gracie are autism, fiind diagnosticata la doar doi ani.

Autismul explicat

Autismul se refera la o serie de afectiuni caracterizate nu printr-un singur simptom, ci printr-un spectru de simptome cum ar fi tulburari de interactiune sociala, probleme de comunicare si comportament repetitiv.

Copiii autisti impartasesc anumite dificultati, dar autismul ii va afecta in moduri diferite. Ei vad, aud si simt lumea diferit fata de ceilalti oameni. Semnele cele mai evidente ale autismului tind sa apara intre 2 si 3 ani, dar in unele cazuri poate fi diagnosticat mai devreme de 18 luni.

Se estimeaza ca 1 din 68 de copii din America are o forma de tulburare a spectrului de autism, potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor.

Cu cativa ani in urma, Gracie prezenta simptome de autism. Ea era agitata si tipa, lucru care a speriat-o pe sora ei.

Ar fi luptat si ne-ar fi lovit, spune Ryleigh, observand ca nu ar fi fost posibil sa stati asa langa Gracie. Mama ei, Gina Gregory, isi aminteste ca fiica ei mai mica lovea cu piciorul, tipa si chiar scuipa la terapeutul ocupational.

Nou studiu privind autismul

Cu toate acestea, familia lui Gregory din Rockledge, Florida, impreuna cu multe alte familii din America, li se ofera speranta printr-un nou studiu.

Gracie se afla printre un grup de 25 de copii care au luat parte la primul studiu de la Universitatea Duke din Durham, Carolina de Nord. Scopul acestui studiu a fost de a verifica daca o transfuzie a propriului sange din cordonul ombilical care contine celule stem rare ar putea ajuta la tratarea starii de autism.

Rezultatele testului au fost impresionante, pana la doua treimi dintre copii prezentand progrese remarcabile.

O multime de oameni se indoiesc de aceste rezultate, dar pentru familia Gregory, tot ce le pasa este ca Gracie a prezentat o imbunatatire marcata.

Acele zilel grele din trecut sunt mult in urma lor. Pe o scara de 1-10, ii dau lui Gracie un scor de 8 sau 9 si acest lucru arata progrese remarcabile.

Celulele stem din sangele din cordonul ombilical sunt bogate in celule multipotente care pot face orice tip de celula din sange sa fie celulele rosii din sange, celulele albe din sange si trombocitele, care sunt importante pentru sistemul imunitar al organismului. Acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru a trata mai multe boli care apar in viata ulterioara dupa nasterea unui copil.

Daca doriti mai multe informatii despre tratamentul cu celule stem pentru Autism, va rugam sa ne contactati.

 

H/T: CNN