Terapia cu celule stem adulte: nu este vorba despre varsta

Terapia cu celule stem adulte: nu este vorba despre varsta

Celulele stem sunt celule nediferentiate care au capacitatea de a se diferentia in tipuri de celule specializate. De obicei, celulele stem se incadreaza in doua categorii, definite dupa maturitate: Celulele stem embrionare si celulele stem adulte. Ignorarea scrupulelor morale uneori tind sa umbreasca beneficiile cercetarii stiintifice, concentrand, de exemplu, toate celulele stem in cosul embrionar, cu implicatia ca celulele stem adulte sunt recoltate de la fat. Nimic nu poate fi mai departe de adevar.

What are Adult Stem Cells?

“Celulele stem adulte nu sunt de origine fetala, ci provin atat de la copii, cat si de la adulti. Acest lucru este important pentru a face ca numele Adult, unde se refera la Celulele Stem adulte, nu are nimic de-a face cu varsta; si copii au Celulele stem adulte. Celulele stem embrionare, pe de alta parte, sunt celule imature si au capacitatea de a creste in orice celula pentru orice scop. nu este un fenomen nou si a fost practica standard in spitalele de top de acum de zeci de ani.

Uneori numite Celule Stem Somatice, celulele stem adulte sunt celule mature cu abilitatea de a se reinnoi si de a crea celule noi. Desi sunt limitate in domeniul de aplicare (comparativ cu celulele stem embrionare), acestea manifesta totusi o tendinta foarte scazuta fata de producerea celulelor canceroase. Un interes deosebit pentru profesia medicala sunt doua calitati notabile ale celulelor stem adulte, si anume integritatea lor in mentinerea starii nediferentiate in timp ce se completeaza ciclul de diviziune celulara de multe ori si capacitatea lor de a genera diferite tipuri de celule ”

Eficacitatea celulelor stem adult

“Considerate semnificativ mai sigure si mai fiabile decat omologii lor embrionare, potentialul lor vast de tratare a bolilor si leziunilor trebuie inca sa fie pe deplin realizat. Preocuparile etice neinformate tind sa impiedice cercetarea stiintifica importanta si sa eclipseze beneficiile deja obtinute in utilizarea Celulelor Stem Adult in scopul vindecarii.

Ca un exemplu de medicina avansata, de ultima ora, pacientii care au nevoie de transplant de maduva osoasa au beneficiat foarte mult de utilizarea celulelor stem adulte. Celulele stem adulte au fost, de asemenea, folosite pentru a trata durerea cronica care a rezultat din deteriorarea tesuturilor si pentru a ajuta la tratarea mai rapida a leziunilor legate de sport. Utilizarea celulelor stem adulte faciliteaza, de asemenea, un proces mai organic de vindecare a leziunilor si bolilor. Cu capacitatea lor de a genera diferite tipuri de tesut cuplate cu capacitatea lor de a incuraja vindecarea naturala, celulele stem adulte s-au dovedit nepretuite in tratamentul bolilor si leziunilor care ar fi tratate in mod normal folosind metodele mai traditionale si invazive.

Vindecarea cu celule stem adulte (sau terapia cu celule stem) intr-un context ambulatoriu este o procedura relativ simpla. Extractia maduvei osoase sau tesutului gras este urmata de izolarea si concentrarea celulelor stem. Acestea sunt apoi injectate direct in partea afectata si incepe procesul de auto-reinnoire sau vindecare organica.

O firma din Salt Lake City, Apex Biologix, care ofera cursuri de instruire pentru medici, legate de Celule Stem, subliniaza indispensabilitatea terapiei cu celule stem si a medicinei regenerative. Destinatia speciala utilizata in tratamentul cu celule stem adulte este creierul, diverse forme ale cancerului si ale sistemului nervos. Deja cunostintele obtinute in studiul Celulelor Stem Adulte au pus bazele utilizarii ulterioare in tratamentul ranilor si leziunilor.”