Simptomele sclerozei multiple: semne de avertizare timpurie

Simptomele sclerozei multiple: semne de avertizare timpurie

Imaginile balerinelor tinere care se prabusesc brusc in studiourile de dans si diagnosticul devastator ulterior al sclerozei multiple fac parte din naratiunea populara pe care o implicam ori de cate ori boala este mentionata. Cu toate acestea, problemele de echilibru si ameteli sunt doar cateva dintre simptomele sclerozei multiple, semne de avertizare timpurie.

Scleroza multipla se stabileste atunci cand sistemul imunitar ataca sistemul nervos central, afectand creierul, maduva spinarii si nervii optici. Poate exista un indiciu care duce la simptome, unde un simptom poate sa apara in urmatoarele luni sau chiar ani mai tarziu. Aceasta face ca boala sa fie extrem de dificil de diagnosticat, deoarece legarea simptomelor ar necesita un anumit grad de prestiinta in afara ordinii. Acesta este motivul pentru care este absolut esential sa ne familiarizam cu simptomele sclerozei multiple si semnele de avertizare timpurie pentru a lua decizii in cunostinta de cauza.

Pentru multi, vederea incetosata, miscarile involuntare ale ochilor, dubla vedere si durerea la nivelul ochiului (ochilor) sunt primele semne de avertizare ale bolii. Chiar si atunci cand aceste simptome dispar de la sine, este posibil sa fie o intrerupere temporara si o vizita la medic trebuie sa fie pe lista prioritatilor.

Oboseala care nu este precedata de o cantitate echitabila de activitate fizica si mentala (de exemplu, primul lucru dimineata) este un alt semn posibil al aparitiei sclerozei multiple. Fiti atenti la senzatiile neobisnuite din corp care se pot manifesta prin furnicaturi, mancarime severa si senzatie generala de senzatie de strangere sau umflare. Daca simtiti un sentiment de soc electric care se deplaseaza in jos pe coloana vertebrala si pe brate si picioare atunci cand va mutati capul si gatul, programati imediat o programare la medicul dumneavoastra.

Simptomele Sclerozei Multiple si incidenta

Multiple Sclerosis Infographic

Multiple Sclerosis (MS) is an autoimmune disease that affects the central nervous system

Amorteala faciala poate fi o indicatie a diferitelor tulburari, care include debutul precoce al sclerozei multiple. Spasmele musculare, mai des decat insotite de durere, ar putea fi un indicator al sclerozei multiple.

Functia diminuata a creierului se dovedeste a fi o greseala cognitiva. Acestea se prezinta sub forma de vorbire neclara, memorie tulbure si o perioada de atentie considerabil redusa. Acestea sunt simptome clasice timpurii ale sclerozei multiple.

O vezica disfunctionala poate avea provenienta in multe tulburari de sanatate. Este, de asemenea, un semn de avertizare timpuriu a sclerozei multiple. Orice problema de incontinenta, trebuie sa fie adusa in atentia medicului dumneavoastra fara intarziere. Constipatia si diareea sunt, de asemenea, posibili indicatori ai acestei boli. De asemenea, libidoul scazut ar trebui sa fie considerat un posibil simptom al sclerozei multiple.

Cum a ajutat tratamentul la stoparea evolutiei, si cum a condus chiar si la reversia sclerozei multiple in cazul anumitor pacienti.

Terapia cu celule stem este acum disponibila pentru cei care sufera de scleroza multipla. Pacientii din acasta categorie se pot astepta la o imbunatatire semnificativa a functiei motorii, echilibru si coordonare, reducerea oboselii, o vedere imbunatatita, recastigarea controlului vezicii urinare si a intestinului, o reducere semnificativa si, ocazional, eliminarea totala a tremurului si a oboselii.

Remediile suportive si terapiile de sustinere includ: Acupunctura, Terapia acvatica, Fizioterapia, perfuzii cu vitamine si Stimularea magnetica transcraniala, printre altele.

Daca va ganditi la terapia cu celule stem pentru scleroza multipla, va rugam sa luati legatura cu noi, si un reprezentant al pacientului va va indruma catre tratamentele cele mai potrivite nevoilor dumneavoastra.