Pacientul cu accident vascular cerebral recupereaza complet in ciuda prognozei medicilor

Pacientul cu accident vascular cerebral recupereaza complet in ciuda prognozei medicilor

Nimeni nu vrea sa auda ca nu se va recupera dintr-o boala grava. Rita Guthrie, fost chimist de laborator la Essex, a trebuit sa treaca printr-o sansa de supravietuire de doar 30% dupa ce a faut Accident vascular cerebral in 2008. Rita nu a putut sa mearga, comportamentul ei a devenit incet, si avea si incontinenta.

Medicii de la Serviciile Nationale de Sanatate i-au spus Ritei si sotului ei David, ca nu exista nicio posibilitate de recuperare pentru Rita si ca ea ar trebui sa ia in considerare mutarea intr-un azil. Dupa doi ani de ingrijire medicala intermitenta primite de la NHS, precum si servicii sociale, starea Rita a ramas neschimbata.

Lucrurile au inceput sa se transforme mai bine atunci cand un prieten le-a recomandat sa incerce o schimbare a climatului. David si Rita s-au mutat intr-o localitate ciudata numita Fish Hoek din Cape Town, Africa de Sud. In noua ei casa, ea a suferit un regim intensiv de reabilitare care include Hidroterapia, mersul pe jos si o rutina personalizata a exercitiilor. Aceasta a continuat o perioada de 18 luni.

Astazi, la o varsta de 78 de ani, Rita este mama a trei copii si are o stare de sanatate destul de buna. In urma accidentului vascular cerebral memoria i-a fost afectata pe termen scurt.

Rita s-a mentinut activa, ea a scris o carte intitulata Pushing the Boundaries. Scopul ei este de a oferi sperante britanicilor care trec prin ceea ce ea deja a experimentat. In cartea sa, ea ii recomanda pe cititorii ei sa urmeze tratamente in afara Marii Britanii. Potrivit lui Rita, absenta ajutorului si sprijinului practic din partea Regatului Unit a fost motivul pentru care a fost diagnosticata fara nici o speranta de recuperare. Profiturile cartii sale sunt donate tuturor organizatiilor de caritate care ii ajuta pe pacientii cu accident vascular cerebral.

David si-a exprimat, de asemenea, nemultumirea fata de asistenta medicala locala pe care sotia sa a primit-o in Marea Britanie. El nu a putut-o ajuta decat sa compare calitatea ingrijirii primite cu recomandari bine documentate gasite in strategia britanica.

Nivelul dezamagitor al tratamentului pe care l-a experimentat Rita in Marea Britanie nu a fost aparent, ci un incident izolat. Un sondaj realizat de Asociatia Stroke a indicat ca aproape jumatate dintre supravietuitorii accidentului vascular cerebral au fost abandonati in momentul in care au parasit asistenta medicala spitaliceasca. Studiul a constatat, de asemenea, ca o treime dintre cei 1000 de respondenti au fost trimisi acasa fara un plan de ingrijire definit sau sprijin adecvat. Cifre pe care organizatia le descrie ca profund interesate.

Datorita acestor realitati, mai multi pacienti cu boli grave, cum ar fi accidentul vascular cerebral, au inceput sa caute tratamente in afara sistemelor de sanatate stabilite de tarile lor.

Unique Access Medical ofera accesul facil catre asistenta medicala de top pentru o gama larga de afectiuni. Pacientii efectueaza proceduri ultramoderne administrate de experti medicali experimentati, sustinuti de personalul bine pregatit in facilitati de clasa mondiala. Tratamentele sunt personalizate in functie de nevoile fiecarui pacient. Oferim o varietate de tratamente, inclusiv terapia cu celule stem, fizioterapie si terapie ocupationala.

Pentru a afla mai multe despre afectiunile tratabile si optiunile de tratament, nu ezitati sa ne contactati si unul dintre reprezentantii nostri ai pacientilor va vor contacta pentru a va raspunde la orice intrebari pe care le aveti.